Veel gestelde vragen

Wat is de levertijd van een Bootlift?
bootliftnederland1Elke Bootlift wordt specifiek voor uw boot gemaakt in onze werkplaats, dit proces neemt in de regel twee tot drie weken in beslag.

Hoe lang duurt de installatie van de lift?
In de regel zijn wij één, hooguit twee dagen bezig met installeren.

Is de Bootlift eenvoudig te installeren?
Wij verkopen de lift inclusief installatie omdat wij de juiste ervaring en kennis hebben voor een perfecte installatie.Hoewel de Bootlift voor een handige doe-het-zelver goed zelf is te installeren, geven wij er toch de voorkeur aan om dit zelf te doen.

Hoe bedien ik de Bootlift?
De Bootlift wordt eenvoudig bediend door de waterpomp aan/uit te zetten en de kraan open of dicht te zetten.

Waarom een Bootlift van Bootlift Nederland kopen?
De Bootlift van Bootlift Nederland wordt in onze werkplaats in Nederland gemaakt. Wij hebben de kennis en ervaring om een Bootlift te bouwen die aansluit bij de wensen en de lokale situatie.

Kwaliteit staat bij ons voorop, hierdoor werken onze Bootliften al vele jaren zonder problemen. We gebruiken duurzame materialen voor onze producten. Wij zijn flexibel en denken met de klant mee, voor specifieke problemen bedenken wij innovatieve oplossingen.

Waarom hydrauliek?
Als het gaat om het makkelijk verplaatsen van grote gewichten, dan bewijst hydrauliek zijn nut. Of het nu gaat om industriele toepassingen zoals in vliegtuigen, hijkranen of sluisdeuren of toepassingen in de particuliere sfeer zoals in onze Bootlift. Hydraulische techniek is een bewezen betrouwbare techniek.

Waar bevindt zich de motor die de hydrauliek aandrijft?
bootlift_faq1
De elektrische motor die de hydrauliek aandrijft bevindt zich in een stalen frame, voorzien van een aluminium behuizing, dat op de kant of de stijger staat. 

Kun je de lift te hoog of te laag zetten?
Nee. De Bootlift blokkeert automatisch in de hoogste en laagste stand. Wij maken geen gebruik van kabels, die te strak of te los kunnen zitten. Door het gebruik van hydrauliek is een , geluidloze, traploze en soepele beweging van de lift gegarandeerd.

bootlift_faq2

Wat gebeurt er als de hydrauliek uitvalt, zakt mijn boot dan omlaag?
Nee, Bootlift Nederland voorziet zijn liften van een zekering die er voor zorgt dat de boot in de bovenste positie blijft staan, ook als de hydrauliek niet zou werken.

Wat voor hydraulische vloeistof wordt er gebruikt?
Het hydraulisch systeem gebruikt het water waar de boot in ligt voor het omhoog en omlaag brengen van de boot. Op deze manier bent u dus altijd verzekerd van voldoende vloeistof en is bovendien schade aan het milieu door lekkage uitgesloten.

Welke eisen worden er aan de elektriciteit gesteld?
Een standaard geaard 220 volt aansluiting volstaat om de elektrische pomp voor de hydrauliek aan te drijven. Wij raden aan om dit door een electricien aan te laten leggen, eventueel volstaat een verlengsnoer ook.

Hoe snel is de boot in en uit het water met de Bootlift?
De boot omhoog of omlaag laten is een kwestie van enkele minuten.

Wat voor onderhoud is er vereist?
Dankzij de hoge kwaliteit van de materialen die wordt gebruikt en de solide en eenvoudige constructie is er geen ander onderhoud vereist dan het een keer per jaar schoonmaken van de waterpomp. We raden aan om de waterpomp in de winter te demonteren en in een omgeving te bewaren waar het niet vriest.

Hoe weet ik of er bij mij een Bootlift geplaatst kan worden?
Voordat wij een lift verkopen, komen wij altijd eerst persoonlijk poolshoogte nemen van de situatie en de boot zodat u er zeker van kan zijn dat de Bootlift bij u geplaatst kan worden.

Zijn er speciale vereisten wat betreft water voor het plaatsen van een Bootlift?
De minimum waterdiepte is ongeveer 1 meter.

Hoe weet ik wat mijn boot weegt?
De beste bron voor deze informatie is de dealer van de boot of de handleiding die bij de boot zit. Bootlift Nederland kan in veel gevallen deze informatie ook achterhalen.

Moet ik een vergunning aanvragen voor het plaatsen van een Bootlift?
Dit verschilt per gemeente, wij raden u aan u goed te informeren of een vergunning wel of niet vereist is. Ook als een vergunning niet is vereist, is het goed om hiervan een schriftelijke bevestiging te vragen bij de gemeente. Het aanvragen van een vergunning is niet inbegrepen bij de verkoop van de Bootlift en is verkrijgen van de vergunning is voor risico van de koper.