bootlift nederland hoe werkt hetBootlift Nederland maakt een hydraulische Bootlift van het cantilever type. Hierbij wordt een stalen frame omhoog geduwd door een hydraulische cilinder die gebruik maakt van water dat door een elektrische pomp in de cilinder wordt gepompt.

Aanleggen

U vaart uw boot tot boven de lift, stapt van boord en pakt de bediening. Met de bediening zet u de pomp in werking, die vervolgens de boot omhoog en uit het water duwt. De lift is zo afgesteld dat deze stopt op het moment dat de boot in de juiste positie boven het water ligt. Op dit moment kan u de bediening van de pomp loslaten, u draait de kraan open zodat het water uit de cilinder loopt en de lift in de vergrendeling zakt. Tot slot draait u de kraan weer dicht en ligt de boot hoog en droog.

Wegvaren

U zet de pomp aan zodat de boot tot boven de vergrendeling komt. Vervolgens opent u de vergrendeling door aan het touw te trekken. U zet de pomp uit en de doet de kraan open, hierdoor loopt het water uit de cilinder en zakt de boot langzaam. Wacht tot de boot drijft, de boot is nu klaar om mee weg te varen.

bootlift nederland technische tekeningZowel het aanleggen als wegvaren is een kwestie van enkele minuten.

Constructie

De Bootlift van Bootlift Nederland is vervaardigd uit onderhoudsvriendelijk thermisch verzinkt staal. De elektrische pomp waarmee de lift werkt maakt gebruik van hetzelfde water als waarin de boot ligt. Hierdoor is het uitgesloten dat er hydraulische olie of iets dergelijks in het water terecht komt. De boot ligt op twee houten steunen die worden voorzien van een passende bekleding zodat de boot niet beschadigd wordt. De steunen worden per boot passend gemaakt en zo afgesteld dat de boot stabiel ligt.

De hele lift staat stevig op vier stalen pijlers, die met ankerplaten op de bodem worden geplaatst.